Biverkningar

Svavel är rätt nytt som skönhetsmineral och anledningen till att man inte har börjat använda sig av detta naturliga mineral tidigare för att behandla hälsoproblem kan möjligen vara att man brukar associera svavel med dålig lukt. När du använder sig av ett MSM pulver så behöver du inte oroa dig för att det skulle lukta illa för det här kommer inte att vara den svavelsort som luktar som krut! Dessutom så är det här ett ämne som sällan ger skäl till biverkningar så det är säkert att använda sig av pulvret eller salvan som innehåller svavel. MSM står för Methyl Sulfonyl Methan men det finns andra namn för samma ämne såsom Crystalline DMSO, Dimelthylsulfone och Methyl Sulfone. Man kan ta detta mineral oralt och det finns även som ingrediens i salvor som man kan använda till exempel då man har problem med hemorrojder eller rosacea.

För den som tränar och som utsätter kroppen för stor träningsstress så kan det vara av intresse att ta det här pulvret oralt då det kan vara med och reducera skador på muskler och andra problem som kan uppstå till följd av den stress man utsätter kroppen för vid träning. Man har också sett att det finns ett samband mellan den här typen av svavel och reducerade symptom av stelhet samt nedsatt smärta i leder.

Hur används MSM pulver?

Man finner MSM i plantor, djur och i människor men det här är ett mineral som man också kan tillverka på konstgjord väg. Idag så används pulvret som medicin och då ofta för att behandla smärta som är kronisk, inflammationer i leder och muskelsmärtor. Man kan också använda sig av MSM för att motverka problem med håravfall, rynkor, ärr, ögoninflammation och som sårvård. Det ska dock sägas att även om många idag använder sig av svavel för att behandla en massa olika åkommor så finns det inte så mycket forskning som stödjer att svavlet verkligen gör någon skillnad. Men med tanke på att folk fortsatt använder sig av pulver och salvor med MSM så ligger det förstås något i att det ger en effekt.

Andra områden där man använder sig av MSM är allergi, förstoppning, magproblem, PMS problem, högt blodtryck och vid övervikt.

MSM och biverkningar

MSM pulver anses vara säkert att använda för de allra flesta, både oralt och som salva. Tar man en MSM-produkt oralt under 3 månaders tid eller mindre så ska man inte behöva uppleva några biverkningar. De möjliga biverkningar som det har rapporterats om i ytterst få fall är illamående, diarré, svullen mage, trötthet, huvudvärk, sömnproblem, klåda och en förvärring av allergisymptom. Vad gäller gravida och ammande kvinnor så finns det ännu inte tillräckligt med forskning för att man ska kunna säga med säkerhet att MSM inte är farligt att använda sig av. Därför så rekommenderas det inte att man använder sig av den här typen av pulver om man är gravid eller om man ammar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *